Star Trek: listopad ’07, pregled događanja

UFP Croatia – Protekli mjesec donio nam je popriličan broj novosti – jasno, veliku većinu činile su vijesti o jedanaestom filmu, iako ćemo na njegov izlazak čekati više od godine dana. Ovo je kratki pregled događaja u prethodnom mjesecu, kao i događaja u listopadu protekle dvije godine. Kao što smo rekli, bio je to vjerojatno najprometniji mjesec dosad, doznali smo glavnu glumačku postavu, a okvirno znamo i radnju filma. Krenimo redom…

Paul McGillion se početkom mjeseca povezivao sa ulogom Scottyja, veselio se ulozi – ali, desetak dana kasnije dobio ju je Simon Pegg, glumac i komičar, najpoznatiji po ulozi u britanskoj humorističnoj seriji Spaced. Prije njega, glumac hrvatskih korijena, Eric Bana angažiran je kao glavni negativac, romulanac Neron. Otprilike u isto vrijeme Jon Cho dobio je ulogu Sulua.

Vijest da je Chris Pine dobio ulogu Kirka pojavila se tjedan dana prije službene objave 18. listopada. Istovremeno potvrđen je angažman Karla Urbana kao McCoyja, nakon što se već prije govorilo da mu je uloga ponuđena. Potkraj mjeseca nagađalo se o ulozi Josha Lucasa kao kapetana Pikea, no zasad sve stoji na nagađanjima.

Povuklo se i pitanje izgleda Enterprisea. Roberto Orci potvrdio je da će izgled “stare dame” biti ponešto izmjenjen, no prepoznatljiv. IESB.net je također doznao da će se Enterprise mijenjati, no nitko još uvijek ne zna koliko će promjene biti opsežne. Nekoliko izvora pisalo je o velikom budžetu kojim će Abrams raspolagati, govori se o brojkama između 130 i 160 milijuna dolara.

Doznali smo ponešto i o novim likovima – u filmu će biti Kirkovi i Spockovi roditelji te još jedan, zasad nepoznati kapetan. Kapetan Pike će film započeti kao kapetan Enterprisea, dok će ga do kraja filma zamijeniti Kirk.

Shatner. Hoće li biti u filmu ili ne, još je uvijek nepoznato, no Shat i dalje tvrdi da mu producenti nisu ponudili ulogu, a njegovo izostavljanje iz filma smatra pogreškom. Roberto Orci izjavio je kako se još uvijek nadaju da će ga moći uklopiti u film. Saga se, dakle, nastavlja.

Što se ostalih događaja tiče, TOS Remastered stiže u američka, kanadska i europska kina dvostrukom epizodom “The Menagerie”. Uz remasteriranu epizodu biti će prikazani behind the scenes materijali te posebni uvod Eugena “Roda” Roddenberryja, sina kreatora franšize. Započinje novi fan serijal “ST: Odyssey”, nasljednik “Hidden Frontiera”, a Star Trek Online nastavlja se razvijati…

Oglasi

~ autora/ice [Defiant] dana 12 Studeni, 2007.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

 
%d bloggers like this: